TV der bevæger dig

Godmorgen, det er politiet: Campister får bøder for at overnatte på stranden

00:31

I Danmark må man ikke overnatte på stranden. Tirsdag morgen kostede det bøder til turister på Vejers Strand. Video: Christian Kallenbach, TV SYD

16 autocampere blev knaldet. Nogle af turisterne har efterfølgende klaget over bøden til politiet.

Danmark er ikke Sverige, hvor alle har ret til at campere i det fri. Den slags alle mands ret findes ikke i Danmark.

Det lærte overnatterne i 16 autocampere tidligt tirsdag morgen på Vejers Strand på den kontante måde.

Fra klokken 10 minutter i seks til klokken syv bankede landbetjenten på autocamperdøren med en besked a la ”godmorgen, det er politiet, her er en bøde på 210 euro, svarende til 1.500 kroner, for ulovlig overnatning på stranden".

Nogle var tyske, andre danske, og måske var der også andre nationaliteter. Nogle af dem har efterfølgende skrevet til Syd- og Sønderjyllands Politi og beklaget sig over bøden.

- Men det er ikke os, der laver de regler, vi håndhæver dem bare, siger kommunikationsrådgiver Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Turist: Vi skal følge de danske regler

Der er stort set ingen steder i Danmark, hvor campering i det fri er tilladt, heller ikke på rastepladser, og det er ikke urimeligt, sagde den tyske turist Ole Thomsen fra Heide i Slesvig-Holsten, som TV SYD onsdag formiddag talte med på Vejers Strand.

- Der er veludstyrede campingpladser lige bag ved klitterne, hvor man mod et beskedent gebyr har alle faciliterer til rådighed. Dette er Danmark, og vi skal følge de danske regler, det gør vi gerne, siger han i klippet øverst i artiklen.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App