TV der bevæger dig

GPS førte hurtigt politiet på sporet af bådmotor-tyve fra Ulkebøl

Takket være en GPS-sporing tog det ikke lang tid for politiet at finde frem til de bådmotorer, der natten til torsdag blev stjålet, da tyve raserede Ulkebøl Krigshavn. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Takket være en GPS-sporing tog det ikke lang tid for politiet at finde frem til de bådmotorer, der natten til torsdag blev stjålet, da tyve raserede Ulkebøl Krigshavn.

En godt skjult GPS-tracker i en af de stjåle bådmotorer ledte politiet til et skur ved et hus i Vojens, hvor der viste at være et par af de stjålne motorer fra Ulkebøl sammen flere andre motorer, som politiet mener er stjålet andre steder.

- Desværre var der ikke skyggen af tyveknægtene - men vi har en god fornemmelse af, hvem vi skal have fat i, siger politikommissær John Weber Pedersen fra lokalpolitiet i Aabenraa til TV SYD.

Natten til torsdag brød tyvene systematisk dørene til op mod 20 skure på den lille havn i Ulkebøl i deres jagt på bådmotorer.

Påhængsmotorer er kostbare og derfor populært tyvegods. En motor koster nemt 50.000 kroner. Lige nu er det højsæson for tyveri af bådmotorer. Selvom de fleste bådejere har sikret deres motorer med kæder og i nogle tilfælde med GPS-sporingsudstyr - og som i Ulkebøl under lås og slå i skure, så holder det ikke tyvene tilbage.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden