TV der bevæger dig

Grænsekommuner ærgrer sig over Fabers nederlag

Thomas Andresen (V), Borgmester i Aabenraa

Henrik Frandsen (V), Borgmester i Tønder.

Thomas Andresen (V), Borgmester i Aabenraa Foto: TV SYD

1 af 3

Både Aabenraa og Tønders borgmestre er bedrøvede over Simon Fabers valgnederlag, men de er sikre på, det gode samarbejde vil fortsætte.

Det blev et stort nederlag for Simon Faber og Sydslesvigsk Vælgerforening, da Flensborgenserne var i stemmeboksen søndag. Den siddende overborgmester, Simon Faber, fik langt fra nok stemmer til at beholde borgmesterkæden. Han fik 22,8 procent af stemmerne.

Og det resultat ærgrer borgmestrene i Tønder og Aabenraa.

- Jeg må sige, at jeg er bedrøvet, for samarbejdet med Simon Faber har været meget konstruktivt, siger Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), til TV SYD. Han bliver bakket op af Henrik Frandsen.

- Jeg er ked af, det ikke lykkedes ham at blive genvalgt. Den korte tid jeg har været borgmester, har jeg allerede fået et rigtig godt indtryk af Simon Faber. Han gjorde rigtig meget for det grænseoverskridende samarbejde, siger Venstre-borgmester Henrik Frandsen i Tønder Kommune.

De to grænseborgmestre er dog overbeviste om, at grænsesamarbejdet fortsætter uændret.

- Der kommer en ny overborgmester, som også vil gøre noget ud af at få et godt og tillidsfuldt forhold til os. Jeg håber og forventer, at det grænseoverskridende samarbejde er udtryk for, at Flensborg vil os. Og de gode relationer vil forsætte i samme gode ånd, siger Henrik Frandsen (V) til TV SYD.

- Der må aldrig være personafhængigt, hvordan samarbejdet kører. Ingen tvivl om, at der vil være en periode, hvor vi skal vænne os til Simone Lange, men det gode samarbejde vil fortsætte, mener Thomas Andresen (V).

Simone Lange overtager Simon Fabers kontor den 1. januar 2017.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden