TV der bevæger dig

Grovsortering indsnævrer feltet til ny politiskole

Det tidligere bank-hovedsæde og sygeplejeskole er nævnt som en mulighed i Vejle. Foto: Google Streetview

Vejle, Haderslev og Sønderborg har bygninger, som kan bruges til en vestdansk politiskole. En grovsortering har indsnævret feltet af mulige placeringer.

32 kommuner er i spil til en ny politiskole. Enten på kommunalt eller privat initiativ. Men kun syv kommuner er gået videre efter bedømmelse fra et arkitektfirma.

Rigspolitiet har vurderet, at otte bygninger i de syv kommuner lever op til kriterierne. De syv kommuner, der har foreslået bygninger, der lever op til politiets krav, er ifølge Viborg Stifts Folkeblad Frederikshavn, Ikast-Brande, Haderslev, Holstebro, Skanderborg, Sønderborg og Vejle.

De otte bygninger lever op til et krav, som omhandler primært bygningernes størrelse.

Men det er fortsat muligt, at det i stedet bliver besluttet, at politiskolen skal placeres i helt nybyggede lokaler, hvorfor Esbjerg og Vejen stadig er med i kapløbet.

Justitsminister Søren Pind (V) udskød for en uge siden den endelige afgørelsen om, hvor politiskolen skal ligge, til efter sommerferien..

Når f.eks. Sønderborg og Frederikshavn stadig er med i kapløbet, tyder det på, at Rigspolitiet har droppet kravet om, at den nye politiskole højst må ligge to timers kørsel fra København.

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi for 2016-2019. Politiforliget blev i november sidste år indgået mellem Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Liberal Alliance og De Konservative.

 Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter.

Det er netop besluttet, at afgørelsen først kommer til efteråret, fordi muligheden for at bygge en ny moderne skole er kommet ind i overvejelserne.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden