TV der bevæger dig

Gymnasielæreren fra Aagaard: Nu har jeg prøvet det…

00:46

​Lotte Due Clemmensen fra Aagaard ved Egtved deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS. Video: Wasabi Film

​Lotte Due Clemmensen fra Aagaard ved Egtved deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS fra lørdag den 17. september kl. 19.55. Foto: Wasabi Film

1 af 2

Lotte Due Clemmensen fra Aagaard ved Egtved er en af deltagerne i ”Den Store Strikkedyst”, der begynder på TV SYD PLUS lørdag den 17. september.

Lotte bor sammen med Kim og deres to piger, Sissel på 9 og Astrid på 7, og de to piger er mega stolte af deres mor. De er spændte og glæder sig rigtig meget til se hende i fjernsynet. 

Kim hjalp med gode råd, da Lotte meldte sig til Strikkedysten.

- Egentlig skete det i et øjebliks sindsforvirring. Kim er vant til mine bindegale idéer. Jeg har ikke langt fra tanke til handling, og nogle gange når jeg slet ikke at tænke, så jeg har lært, at Kim skal spørges, inden jeg ta’r store beslutninger, fortæller hun. 

Jeg er blevet bevidst om, hvilken slags strikker jeg er

Lotte Due Clemmensen

Lotte fortæller, at hun en aften sad med ipad’en og så afsnit fra Strikkedystens sæson 1 og 2 og tænkte, at den opgave ville hun da løse på en anden måde, og hvorfor gør de ikke bare sådan…..   Tilmeldingsfristen udløb næste dag, så efter en hurtig snak med Kim, som heldigvis var med på idéen, blev tilmeldingen sendt.
 
Når Lotte ikke underviser på Campus Vejle, har hun gang i webshoppen Tidsel. Her syer og sælger hun bæreseler og slynger til babyer. Det foregår i et af hjemmets værelser, og det lille firma går så godt, at hun efter sommerferien har valgt at gå ned i tid som underviser. 

​Lotte Due Clemmensen fra Aagaard ved Egtved. Foto: Wasabi Film

Hvordan var det at være med?
- Det var hårdt men sjovt. Jeg var jo meget spændt på at møde de andre strikkere, som garanteret var meget bedre end mig.  Men vi gik godt i spænd alle sammen, og jeg fandt ud af, at jeg godt kunne følge med. Og så var det en fornøjelse at møde nogen, der – når de spurgte til ens strikketøj - også ønskede at høre svaret.  De mistede ikke interessen efter 30 sekunder. Men nu har jeg prøvet det, og egentlig er jeg ikke et konkurrencemenneske, så jeg gør det nok ikke igen – tror jeg ikke.

Og hvad så bagefter?
- Jeg rørte ikke en strikkepind i 14 dage. Men jeg er blevet bevidst om, hvilken slags strikker jeg er. Da jeg gik i gang igen, fandt jeg en opskrift, strikkede de første 16 pinde og lagde opskriften væk.  Ikke fordi jeg kunne den udenad, men fordi jeg hellere vil gøre det på min egen måde. Og så har jeg fået nye venner. Alle deltagerne er med i en Facebook-gruppe, hvor vi selvfølgelig skriver om strik, men også om alle mulige andre ting, der sker i vores liv. Og vi skal mødes igen. Helt sikkert.

Og det skal de, for alle strikkerne er med på Fanø Strikkefestival i september og på messen Kreative Dage i sidst i oktober. 

Lotte Due Clemmensen 

Alder:            39 år
By:                 Egtved
 • Når jeg strikker, så drøner hovedet derudaf, mens hænderne arbejder rytmisk. Jeg får ryddet op i tankerne. Hvis jeg sidder til møder, så holder jeg bedre fokus
 • Jeg var med i Den Store Strikkedyst, fordi jeg sad og så sidste sæson og blev ved at tænke "det kan jeg også".
 • Det mest overraskende ved at være med i Den Store Strikkedyst var, at det tog så lang tid at optage så lidt. Og ikke mindst at strikke på tid.
 • Jeg tænker stadig på, da dommerne i strikkedysten sagde til mig, at jeg var en god formidler og en god håndværker.
 • Når jeg køber (mere) garn, siger min familie hvor meget?
 • Det, der karakteriserer mig som strikker, er, at jeg strikker ret. Livet er for kort til vrangmasker.
 • Det strikketøj, som jeg er allermest stolt af, er et par norskmønstrede handsker og en elefantsweater til min ældste nevø. Og så selvfølgelig min 1,4*2m plaid strikket på p3.
 • Det helt specielle ved strikkere er, at de er rigtigt hjælpsomme, selv under konkurrencen lånte og delte vi med hinanden.
 • Skal jeg forkæle mig selv er det med en god kop kaffe, the, rødvin og min gode havestol i haven om aftenen.
 • Hvis jeg måtte tage tre ting med på en øde ø, skulle det være Lifestraw, god kniv og liggeunderlag (strik er vigtigt, overlevelse er vigtigere :) )
 • Hvis jeg skal nævne et forbillede, må det strikkemæssigt helt klart være min mormor. Hun lærte mig at strikke, mens morfar lærte drengene at fiske. Stereotypt, ja, men sådan var det. Generelt er det min far. Velovervejet, sindig, hjælpsom og klog.
 • Min bedste egenskab er, uhhhh, at jeg tilpasser mig. Det forhåndenværende søms princip.
 • Jeg kunne godt drømme om, at jeg var mere struktureret og fokuseret.
 • Hvis der er noget, jeg vil ønske for fremtiden, så er det at få flere timer i døgnet.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden