Har stadig tillid til Troels Lund Poulsen

Troels Lund Poulsens valgkreds i Hedensted har fuld tillid til ham, selvom han som minister ifølge BT ville fyre skattechef efter afgørelse i Helle Thornings- Schmidts skattesag.

Det fastslår kommuneforeningsformand Peter Schmidt Hansen, efter at dagbladet BT i dag citerer politiafhøringer af den tidligere skatteministers spindoktor, hvoraf det fremgår, at en rasende Troels Lund Poulsen ville fyre Københavns skattedirektør.

- Vi kan ikke have andet end en tillid. Hvad der er kommet frem af forskellige ting, det må køre gennem en kommission, siger Peter Schmidt Hansen.

Medieshow

Spørgsmål: Men har I stadigvæk tillid til Troels Lund Poulsen ikke har gjort noget ulovligt?

- Helt klart. Der kører jo en sag, og det bliver undersøgt, og det har vi fuld tillid til, at det er foregået på en ordentlig måde, siger han.

Spørgsmål: Har I fået et løfte fra ham om, at der ikke er foregået noget ulovligt?

- Helt klart. Det der medieshow, det har vi ingen tillid til, siger kommuneforeningsformanden.

Forklaret politiet

Ifølge dagbladet BT har Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor Peter Arnfeldt forklaret politiet, "at Troels Lund Poulsen tydeligt gav udtryk for muligheden for at fjerne direktør Erling Andersen fra posten eller foretage ændringer af afgørelsen".

Peter Arnfeldt har ifølge avisen også erkendt, at "han og Troels Lund Poulsen var utilfredse med afgørelsen".

Peter Arnfeldt og hans advokat Henrik Stagetorn har dog ifølge BT klaget over formuleringerne i afhøringsrapporterne.

Skattesagskommission

Skattesagskommissionen - der undersøger muligt magtmisbrug i forbindelse med skattesagen mod statsministerparret og lækagen af de personlige papirer - har de første afhøringer tirsdag.

Peter Arnfeldt skal afhøres onsdag.