Hele programmet for Koldings festdag: Hør dronning Margrethes tale og spis 750 kager

Hele programmet for Koldings folkefest er på plads. Se det her.

Der er kæmpe folkefest i Kolding i dag. Anledningen er 750 års-jubilæet for den tidligere kongeslot, Koldinghus, og for Kolding by. Blandt jubilæumsdeltagerne er dronning Margrethe, prinsesse Benedikte, dronning Anne-Marie, Grev Ingolf og Grevinde Sussie af Rosenborg,

Festlighederne foregår ved Koldinghus og begynder officielt klokken 10.30, hvor Flyverhjemmeværnets Musikkorps spiller. Efter det byder dagen på mere musik, underholdning for børn, kage og taler.

Hør Dronningens tale
Udover byens borgmester, Jørn Pedersen (V) og statsministeren, Lars Løkke Rasmussen (V), holder også dronning Margrethe tale. Alle talerne kan opleves i Staldgården ved siden af Koldinghus. Der er dog begrænset plads i Staldgården, og hvis det ikke er til at komme til, kan man i stedet se talerne på storskærm på græsplænen ved Koldinghus.

Spis kage
For jubilæumsgæster med en sød tand er dagens højdepunkt klokken 11.50, hvor der bliver uddelt 750 gratis kager. Melder den mere almindelig sult sig i løbet af dagen, kan man købe mad og drikke i boder – eller på Koldings cafeer.

Se Kongeskibet Dannebrog
Der er også mulighed for at se Kongeskibet Dannebrog ved Koldings inderhavn. Dannebrog sejler ind i Kolding Fjord omkring klokken 8.30 og Kongeskibet lægger til kaj i inderhavnen klokken 9.00. Dagens kongelige gæster kommer tilbage til Dannebrog klokken cirka 15.30.

 

Program for 750 års-jubilæumsfest i Kolding

Kl. 10.30 Flyverhjemmeværnets Musikkorps spiller

Kl. 11.00 Hendes Majestæt Dronningen, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Hendes Majestæt Anne-Marie ankommer til Staldgården

Kl. 11.05 Borgmester Jørn Pedersen holder taler

Kl. 11.15 Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale

Kl. 11.30 H.M. Dronningen holder tale

Kl. 11.35 Louise Espersen synger

Kl. 11.45 Koncert med Tipsy Fingers

Kl. 11.50 Uddeling af 750 kager

Kl. 12.10 Koldingkoret synger

Kl. 12.15 Underholdning med Magiske Bobo og Mr. B. Allon (for børn)

Kl. 12.45 Jazz-koncert med Kansas City Stompers

Kl. 15.30 Koncert med Erann DD, Jimmy Bacoll fra Zididada, AllStars og sangerinde Dawn Joseph

Kl. 17.30 Folkefesten slutter