Høj olie-pris presser Cimber Sterling

Cimber Sterling regner nu med et underskud på mellem 125 og 145 millioner kroner mod tidligere et minus på mellem 20 og 80 millioner. Det skyldes de høje priser på brændstof.

Cimber Sterling har skruet billetpriserne i vejret, så de matcher de stigende brændstofpriser. Selskabet har indført brændstoftillæg på 30 kroner for en indenrigsbillet og 70 for en udenrigsbillet.

Cimber Sterling, der har hjemsted i Sønderborg, har indgået en aftale med investeringsfonden GEM Global Yield Fund Limited, som er parat til at låne selskabet 300 millioner kroner over tre år.

- Vi har leveret et resultat i vores 3. kvartal, som isoleret set ikke er tilfredsstillende. Men med et nyt kapitaltilsagn har styrket fundamentet til at skabe fortsat vækst. Efterspørgselen på indenrigs-billetter er stigende, arbejdet med at optimere organisationen lykkes. Derfor kan vi se, at vores strategi bærer frugt. Vi ser positivt på fremtiden, selvom vi ved, at der fortsat skal kæmpes benhårdt for at vækste og tjene penge, siger Cimber Sterlings adm. direktør Jacob Krogsgaard.