Horsens har succes med byggeudstilling

For 7. gang i træk er der i påsken byggeudstilling i Horsens, hvor man i år kan se syv forskellige nybyggede parcelhuse.

Muligheden for i løbet af kort tid at kunne komme indenfor i syv forskellige huse i samme nybyggede kvarter i Horsens tiltrækker i påskedagene tusindevis af nysgerrige og boliginteressede.

De syv huse på Renrosen i Tyrsted, er mellem 160 og 180 kvadratmeter i størrelse og koster omkring de 3,5 millioner kroner, og er bygget af Eurodan-Huse, HusCompagniet, Hybel, M5 Byg, Menzer & Kristensen, Milton Huse og Vesterbo Huse.

quote

Vi mærker i høj grad, at renten er lav og boligkøbernes optimisme høj

Alex Mandrup, arrangør, Horsens Bygger

Det er 7. år i træk, at man i denne omgang kan opleve Horsens Bygger.

Byggeudstillingen, Horsens Bygger, blev første gang holdt tilbage i 1972, men er blevet sat på pause i flere omgange, når krise og lavkonjunkturer har ramt danskernes og byggefirmaernes økonomi. Senest under finanskrisen, da udstillingen stod på standby i flere år - men altså nu tilbage for 7. år i træk.

Det er ifølge arrangøren den eneste byggeudstilling i "fuld skala" i Jylland syd for Aarhus og Herning, hvor der er lignende udstillinger.

- Vi mærker i høj grad, at renten er lav og boligkøbernes optimisme høj. Vi tror på mindst 5.000 gæster i løbet af påskedagene, siger Alex Mandrup, indehaver af EDC Ejendomscentret, der er en af udstillingens arrangører.

Salget af nye byggegrunde i Horsens Kommune var rekordstort i 2018 med 152 kommunale salg af parcelhusgrunde.