TV der bevæger dig

Hvad skal de danske bobler hedde?

Den danske mousserende vin skal have sit eget navn. Foto: Kim Gram

Rigtig mange danske vinproducenter laver glimrende mousserende vin, men der mangler et fælles dansk navn til boblerne. Det skal en konkurrence nu gøre noget ved.

Franskmændene har deres champagne, spanierne har deres cava, og tyskerne kalder deres mousserende vin for sekt.

Men her i Danmark har vi ikke et navn til boblerne, og derfor må vinbranchen kun kalde den for mousserende vin, og det er ikke helt optimalt, mener branchen selv.

- Det er ikke vanvittig sexy. Vi kunne godt tænke os et navn, vi kan bruge rent markedsføringsmæssigt. Vi tror på, at vi kan lave det, som englænderne har lavet sidste år, nemlig at få gang i salget af mousserende vine, siger bestyrelsesformand i Danske Vingårde Svend Aage Hansen til TV SYD.

Ifølge formanden så er der stor interesse for den danske mousserende vin, bl.a. fordi det danske klima gør syrebilledet i druerne friskere end sydpå.

- Det betyder, at vi kan lave en mousserende vin, der har en større friskhed.  Samtidig har den mere smag og er knap så sur og tør som f.eks. mange champagner, siger Svend Aage Hansen.

Det er Vinbladet, der har udskrevet konkurrencen, og foreløbig er der kommet 400 forslag ind på, hvad den danske mousseredne vin skal hedde.

Det er stadig muligt at komme med et godt bud på et navn. Sidste frist er søndag kl. 12.00.

Klik her hvis du vil være med i konkurrencen

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden