TV der bevæger dig

Hyggeonkler forhindrer druk og ballade

00:44

Torsten Bargholt hygger sig også sammen med de unge.

Torsten Bargholt er god til at holde øje med de unge.

1 af 2

Et nyt korps af vagter sørger for, at de mange efterskoleelever der besøger Jelling Musikfestival, får en god oplevelse uden teenagedruk og stoffer.

Festivallen er meget populær blandt efterskoleelever og derfor vrimler det hvert år med unge, der slutter skoleåret af med masser af fest.

Men det kan godt blive for meget med alkohol i flere dage, og derfor er Torsten Bargholt og ni andre vagter i år blevet hyret til at passe ekstra godt på de unge efterskoleelever.

Torsten Bargholt er leder af Team Efterskole, og han forstår at hygge om de unge samtidig med, at han holder et godt øje med dem.

-Mange af dem er jo førstegangsdeltagere, og det er ikke altid let at komme afsted på en festival, som varer tre dage, så der giver vi dem lidt tryghed. Snakker med dem om bl.a. fodbold og kærestesorger, siger Torsten Bargholt til TV SYD.

Torsten Bargholt sørger også for, at de unge får noget vand og noget at drikke. Samtidig kan han skride ind, hvis der er optræk til ballade.

-Der er 3600 efterskoleelever på festivallen og de 3500 er kommet for at feste, og så er der 100 der laver ballade, siger Torsten Barkholt.

Torsten Bargholt er populær blandt de unge.

 

De fleste af de unge er glade for, at Team Efterskole er på pladsen og der er ikke meget ballade, fortæller 16- årige Markus Toft.

-Der har ikke været så meget som frygtet. Der er dog nogen som smadrer folks telte og som stjæler folks ting, fortæller Markus Toft til TV SYD.

-Det er meget fint, at de har sat flere vagter ind, det giver tryghed og det er fint nok, at der er mere fokus på os, fortæller han.

Allerede inden Jelling Musikfestival gik igang, har der været fokus på, hvordan man skal opføre sig. Folk fra festivallen har nemlig besøgt skolerne i løbet af året.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden