I Vejle er 158 af Danmarks største talenter i trikot klar

De 158 unge gymnaster kæmper på gulvet om 28 pladser på DGIs Verdenshold. Der bliver dog også kigget på deres menneskelige kvaliteter.

Eske Kiel Rasmussen, 20 år fra Grejs ved Vejle, er med til udtagelse for første gang, og da TV SYD besøgte ham fredag eftermiddag, var han noget nervøs og spændt inden udtagelsen går i gang i aften. 

Jeg vil bare gerne i gang. Det er forfærdeligt at gå herhjemme og forestille sig, hvad der skal ske.

Man skal selvfølgelig være dygtig gymnast, men der lægges også vægt på de menneskelige kvaliteter, fordi en af de udtagne gymnasters  store opgaver, når DGIs Verdenshold  rejser verden rundt med deres optræden, er at inspirere børn og unge, som de møder undervejs.

Men også internt på holdet betyder det noget, at man kan være en god kammerat.

- De ligger meget vægt på ens sociale egenskaber, så det også bliver et harmonisk hold, og nu glæder jeg mig bare til at vise, hvad jeg kan, fortæller en spændt Eske Kiel Rasmussen. 

Der deltager 22 gymnaster fra Syd- og Sønderjylland, flere af dem har tidligere forsøgt at komme på holdet.

Udtagelsen fredag aften er den første af tre udtagelsesrunder i denne weekend, og kun de 40 dygtigeste går videre til en personlig samtale i næste uge. Og det er først efter samtalerne, at den endelige afgørelse finder sted.

DGI Verdensholdet 2016/2017 byder på to tournéer i Danmark, og en jordomrejse med 125 shows og 170 workshops inden holdet opløses efter deres sidste opvisning ved DGIs Landsstævne 2017 i Ålborg.

TV SYD sender direkte fra udtagelsen i Vejle fredag kl. 19.30.