Ide og Design: Produktionsskole skaber ny uddannelseslinje

En ny linje på en produktionsskole skal være med til at løse efterspørgslen på arbejdskraft. Linjen hedder Ide og Design, og er lavet i samarbejde med erhvervslivet.

Erhvervslivet har brug for flere hænder. Det skal en ny linje på Produktionsskolen Kolding skal være med til at løse.

Linjen hedder Ide og Design, den er lavet i samarbejde med erhvervslivet og skal give de unge nogle af de kompetencer, erhvervslivet efterspørger. 

quote

Nu har jeg været på håndværkerlinjen herude, og så får jeg prøvet noget andet. Hvis jeg nu vil noget med elektronik eller computer, så lærer jeg jo noget her og får et indblik i, hvad det er, jeg vil.

Jonas Rasmussen, elev, Produktionsskolen Kolding

Jonas Rasmussen begynder på den nye linje på Produktionsskolen Kolding i næste uge, og han glæder sig. 

Han har gået på en af de andre linjer på produktionsskolen, men skal nu prøve kræfter med den nye og mere tekniske linje Ide & Design.

- Nu har jeg været på håndværkerlinjen herude, og så får jeg prøvet noget andet. Hvis jeg nu vil noget med elektronik eller computer, så lærer jeg jo noget her og får et indblik i, hvad det er, jeg vil, siger Jonas Rasmussen. 

Eleverne på produktionsskolen er unge, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse eller har afbrudt en. På skolen prøver de forskellige fag af for at få en ide om, hvad de vil i fremtiden. 

Flere skal interessere sig for tekniske uddannelser 

Skolen håber, den nye linje får nogle af eleverne til at rette blikket mod de tekniske uddannelser. 

- Det er målet at få skabt noget interesse hos eleverne omkring de tekniske muligheder og fag, siger Bjarne Bonvang, forstander, Produktionsskolen Kolding. 

På Ide og Design-linjen lærer eleverne blandt andet at gøre deres ideer til virkelighed ved at bruge en 3D-printer og en laserskærer. 

- For eksempel med laserskæren og 3D-printeren der får vi lavet noget inde i nogle programmer, og der får vi lavet noget, der bliver noget fysisk, man kan have i hænderne, og det er sjovt, siger Jonas Rasmussen.

quote

De får jo et indblik i de helt nyeste teknologier, som vi andre ikke har snust til, og så kan der opstå gode ideer.

Michael Jensen, industritekniker, Alfa Laval

Virksomheder glæder sig over initiativet

Alfa Laval er en af de virksomheder, der er begejstrede for produktionsskolens nye linje. Virksomheden arbejder hele tiden på at få ideer til nye tekniske løsninger. Her har de unge på den nye linje en fordel, mener Michael Jensen, der er industritekniker på virksomheden:

- De får jo et indblik i 3D-printning, laserskæring - de helt nyeste teknologier, som vi andre ikke har snust til. Dem har de måske prøvet og leget med, og der kan opstå gode ideer.

Jonas Rasmussen har store forventninger til, hvad han får ud af den nye hverdag med ideudvikling, 3D-printere og laserskærere:

- Jeg håber på at finde ud af, hvad jeg vil med min uddannelse. 

Der starter fire elever på linjen i næste uge, men skolen håber, der snart kommer flere elever til Ide og Design.