Indfører P-betaling ved sygehus

På tirsdag indvier Region Midtjylland et nyt parkeringshus ved sygehuset i Horsens. Samtidig indføres betalingsparkering. Det kommer til at koste 62 kr. at holde en hel dag ved sygehuset.

Betalingen gælder alle sygehusets p-pladser. Men baggrunden er, at det nye p-hus er bygget af et privat firma, som de næste 30 år kan regne med hospitalet som vigtigste kunde.

Parkering kommer til at koste 10,50 kr. for en time og 62 kr. for en hel dag.

Med det nye parkeringshus får patienter, pårørende og hospitalets personale langt bedre muligheder for at parkere. Med p-huset kommer antallet af pladser op på 1050.

- Hospitalerne skal selvfølgelig først og fremmest bekymre sig om patienternes sundhed og ikke om antallet af parkeringspladser. Men pårørende og besøgende spiller faktisk en vigtig rolle i behandlingen, siger regionsrådsformand Bent Hansen, som glæder sig over, at p-huset også løser en daglig udfordring for hospitalets ansatte.

Byggeriet af P-huset er gennemført på kun ni måneder. P-huset får 565 pladser. P-huset består af tre niveauer, heraf to underjordiske og får til- og frakørsel via lysreguleringen på Strandpromenaden i Horsens.