Kærestepar dømt for at køre en mand til og fra et røveri

Kæresteparret kørte en hætteklædt mand til og fra en købmand i Horsens i juni sidste år. Ved røveriet truede den hætteklædte sig til 700 kroner og cigaretter.

Retten i Horsens afsagde tirsdag dom over et kærestepar for at have kørt en mand til og fra et røveri, der blev begået mod en købmand i Horsens den 17. juni 2016.

Ved røveriet tvang en mand med elefanthue og et baseballbat i hånden ekspedienten i butikken til at udlevere 700 kroner og en karton cigaretter.

Røveren blev kørt til og fra købmanden i en grøn Mitsubishi Carisma. Bilen blev kørt af en 21-årig kvinde, og på passagersædet sad hendes 18-årige kæreste. 

Anklagerfuldmægtig Bjørn Dahl Larsen fra Sydøstjyllands Politi fortæller i en pressemeddelelse, at Retten i Horsens fandt den kvindelige fører skyldig i medvirken til røveri, da man formoder, kvinden kendte til, at røveren havde til hensigt at røve købmanden.

Den 18-årige mand, der sad på passagersædet, blev frifundet for medvirken til røveri, da det ikke er bevist, at han forud for røveriet havde kendskab til røverens intentioner.

Den unge mand blev dømt for hæleri, da de alle tre efter røveriet kørte ud i en skov, hvor røverens tøj blev gemt.

Kæresteparret blev samtidig også dømt for den 2. maj 2016 at have slået og sparket en kvindelig bekendt i Horsens.

Kvinden fik seks måneders ubetinget fængsel, mens den yngre kæreste fik 60 dages betinget fængsel.

Retten i Horsens i Horsens lagde i dommen vægt på, at den 21-årige kvinde tidligere var dømt for røveri og trusler. Af formildende omstændigheder lagde retten vægt på, at den 18-årige mand var ustraffet og under 18 år på gerningstidspunkterne, og at han havde haft en mindre rolle i forbindelse med røveriet.

De modtog begge dommen.