TV der bevæger dig

Katastrofehjælp fra Haderslev til jordskælvsramte Nepal

Jacob Vestergaard er taget til Nepal for at hjælpe

Sektionschef Jacob Vestergaard fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland er nu rejst til Nepal for at støtte FN?s arbejde med at koordinere det internationale hjælpearbejde efter lørdagens ødelæggende jordskælv.

Beredskabsstyrelsen Sydjylland har sendt sektionschef Jacob Vestergaard af sted til jordskælvsramte Nepal for at indgå i et eksperthold, der skal opbygge tre FN-kommunikationscentre i hovedstaden samt de hårdest ramte områder i Kathmandu-dalen.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Holdet består i alt af 12 beredskabsfaglige eksperter fra Sverige, Norge og Danmark hvoraf de 8 kommer fra styrelsens centre i Hedehusene, Haderslev, Allinge og Herning. Det er Jacob Vestergaards opgave at lede hele holdet.

Nepaleserne har hårdt brug for husly, vandforsyning, sanitet og medicin. Ifølge de nepalesiske myndigheder er over 4.000 mennesker omkommet efter jordskælvet, og store dele af infrastrukturen er ødelagt. I alt er otte millioner berørt af jordskælvet, oplyser FN.

Sammen med det øvrige mandskab på missionen og 20 paller IT- og kommunikationsudstyr har Jacob Vestergaard nu forladt Danmark for at hjælpe FN i arbejdet med at få den internationale katastrofehjælp i Nepal ud til de steder, hvor befolkningen har allermest brug for den. Holdets opgave bliver at etablere og drive de tre kommunikationscentre.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden