TV der bevæger dig

Kommune og lærere enes igen

Diana Mose Olsen står bagt den mere fleksible ordning

Aftale mellem Esbjerg Kommune og lærerforeningen offentliggjort i dag tirsdag. Lærerforening forventer en klart forbedret stemning og at det høje sygefravær daler stærkt

Kenneth Nielsen er i dag en langt gladere formand for Esbjerg Lærerforening, end han har været meget længe.

- Aftalen betyder, at vi nu har fået klarhed over, hvor meget lærerne skal levere - nemlig 400 timer - og at lærerne kan forberede sig hjemme i op til 5 timer om ugen. Jeg synes det her er et klart signal om at man igen tør vise lærerne tillid fremfor den overvågning og overgreb, som vi ellers har oplevet, siger han til TV SYD.

Han forventer, at det ret høje sygefravær, som folkeskolelærerne i Esbjerg Lærerforenings område har haft, nu vil gå ned.

- Det er klart, at har man det godt på en arbejdsplads og bliver anderkendt for et professionelt godt arbejde, så har man langt færre sygedage.

Diana Mose Olsen er også glad. Hun er formand for Børn- og familieudvalget , SF. Allerede sidste år fik hun ideen til at lave en mere fleksibel ordning. Kaldet en fix- og flexatidsaftalen

- Vi vil gerne se lærerne som medspillere i en tid, hvor vi står overfor en række store udfordringer som for eksempel en helt ny skolestruktur, siger hun til TV SYD.

Lige nu føres der drøftelser med BUPL om at undersøge muligheden for en tilsvarende aftale for pædagogerne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden