TV der bevæger dig

Kommune trækker støtte til Ramadanmiddag

01:17

Trapholts direktør Karen Grøn undrer sig over, at Kolding Kommune nu fjerner støtten til et integrationsarrangement. Video: Thomas Sejstrup Møller, TV SYD.

Den islamiske fastemåned Ramadanen er for alvor kommet på dagsordenen i Kolding.

Lørdag afholder kunstmuseet Trapholt arrangementet Waste Time Home Party, der er en del af Trekantens Festuge. Det har indtil videre været afholdt i seks byer. Til arrangementet mødes danskere og syrere til samtalesalon, porcelænsmaling og fælles middag.

Men på grund af Ramadanen må muslimer ikke spise, drikke og have kønslig omgang fra daggry til solnedgang. Derfor er middagen i Kolding, der skal tilberedes af syrerne, blevet flyttet til efter solnedgang - klokken 22.07.

Hvis vi skulle lave et møde med vegetarer, så ville vi jo heller ikke insistere på, at der skulle være kød, fordi mange danskere godt kan lide det.

Det får nu politikerne i Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune til at trækken støtten til arrangementet.

- Det undrer mig, for projektet har alle de ingredienser, som integrationspuljen vil støtte, siger direktør for Trapholt, Karen Grøn, til TV SYD.

Frygten hos kommunen er, at det sene spisetidspunkt får færre danskere til at møde op. Derfor bliver de 10.000 støttekroner først en realitet, hvis maden bliver serveret tidligere på aftenen.

- Det er måske at fokusere for meget på måltidet i stedet for på det samlede projekt. Måltidet er kun en del af projektet, forklarer direktøren og fortsætter:

- Hvis vi skulle lave et møde med vegetarer, så ville vi jo heller ikke insistere på, at der skulle være kød, fordi mange danskere godt kan lide det.

Selvom kommunen fjerner støtten, så har Trapholt ikke tænkt sig at droppe arrangementet.

- Vi har lavet et helstøbt projekt, der består af samtalesalon, porcelænsmaling og et måltid. Det er skruet sammen, så det passer til Kolding. Det kunne vi ikke lave om. Men det er klart, at det svier økonomisk, slutter Karen Grøn.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden