TV der bevæger dig

Major: Vi er stolte over at skyde sørgesalut

00:34

51 soldater fra Oksbøl er taget til Kronborg for at affyre kanoner.

Artilleriafdelingen fra Oksbøl er de eneste i landet, der kan betjene kanonerne på Kronborg. Foto: Ritzau/Scanpix, Torben Christensen,

1 af 2

Torsdag morgen affyrede Artilleriafdelingen fra Oksbøllejren en sørgesalut for prins Henrik. Det var en sjælden opgave, som de var stolte af at varetage, siger major.

- Det betyder meget for os, at det er os, der skal skyde sørgesalutten. Vi er stolte over og glade for at yde den service til Kongehuset, selvom det er kedelig dag, siger Anders Sindum, der er major i Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejren, til TV SYD.

Det betyder meget for os, at det er os, der skal skyde sørgesalutten. Vi er stolte over og glade for at yde den service til Kongehuset.

Anders Sindum, major, Hærens Kamp- og Ildstøttecenter, Oksbøllejren

Artilleriafdelingen i Oksbøllejren er den eneste afdeling i landet, der kan betjene de bronzekanoner, der står på Kronborg, og efter ønske fra Kongehuset stod de 51 soldater klar torsdag morgen klokken otte på Kronborg.

- Det er jo ikke hver dag, at vi får sådan en opgave, og det er gået stærkt de sidste par dage med at koordinere det hele, men soldaterne er trænede til det, siger Anders Sindum. 

Major havde ansvaret
Anders Sindum, der er major i Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejren, har stået for at koordinere sørgesalutten til ære for prins Henrik. Der har været meget, der skulle koordineres, og allerede i går onsdag tog de 51 soldater til Kronborg for at øve sørgesalutten. Tre-fire timer tog det at indøve procedurerne.

Det var koldt for soldaterne at stå udenfor i 40 minutter, og det blæste, men alt gik, som det skulle.

Anders Sindum, major, Hærens Kamp- og Ildstøttecenter, Oksbøllejren

Nu kan majoren ånde lettet op, for dagens begivenhed gik efter planen, siger han.

- Det var koldt for soldaterne at stå udenfor i 40 minutter, og det blæste, men alt gik, som det skulle, understreger han.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden