TV der bevæger dig

Mindst 14 dage uden tog

Manuel sporombygning. Sted: Sommersted. Dato: 04/12/12 Journalist: Søren-Peter Fiirgaard Foto: Alex Tran Foto: Alex Tran

Der går 14 dage, før strækningen mellem Farris og Sommersted igen er klar til togtrafik. Banedanmark frygter, at vinteren kan forsinke arbejdet betydeligt.

Banestyrelsen arbejder på højtryk for at få jernbanen mellem Farris og Sommersted klar til drift efter de massive skader som følge af torsdagens afsporing af et godstog, men vi skal frem til den 19. december, før banen bliver klar, - hvis ellers vejret ikke forsinker arbejdet.

Arbejdet foregår i døgndrift, og flere hold er i gang samtidig på strækningen med at udskifte de omkring 11.000 ødelagte sveller samt foretage de øvrige udbedringer af skaderne på strækningen.

- Alle sveller på den knap 7 kilometer lange strækning er kappet over, og sporet er i så dårlig stand, at vi ikke kan rykke ud med et sporombygningstog, men må skifte svellerne manuelt. Vi har flere hold i gang samtidig, og der bliver der arbejdet i døgndrift, siger sporchef i Banedanmark, Steen Kristensen og gør opmærksom på at vejret bliver en væsentlig faktor:

- Vinteren er sat ind, og vejret kan i værste fald forsinke arbejdet betydeligt, idet vi kan stå i den situation, at vi ikke kan svejse skinnerne sammen eller ballasten er frossen, så sporerne ikke kan justeres og dermed åbnes for togtrafik. Normalt foretager vi derfor heller ikke sporombygninger på denne årstid. Med det forbehold, så forventer vi pt. at åbne sporet igen onsdag den 19. december, siger Steen Kristensen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden