TV der bevæger dig

Naboer accepterer millionbeløb fra Jysk

01:57

Ejerne af fem ejendomme på Haurumvej i Uldum takker nu ja til i alt 1,35 millioner kroner fra Jysk. Pengene får de som kompensation for et tab i ejendomsværdien, når Jysk bygger et fjerde lager. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

Ejerne af fem ejendomme på Haurumvej i Uldum takker nu ja til i alt 1,35 millioner kroner fra Jysk. Pengene får de som kompensation for et tab i ejendomsværdien, når Jysk bygger et fjerde lager.

44 meter høj, 130 meter lang og 70 meter bred.  

Så stort er det højlager, som Jysk i Uldum vil opføre. Et højlager, som vil komme til at ligge et stenkast fra Karsten Hansens hus på Haurumvej 9 i Uldum nær Hedensted. Han har boet på adressen i 26 år, og i den tid er tre højlagre vokset op af jorden. Og nu gør Jysk så klar til et fjerde lager.

- I vinter- og efterårsmåneder vil solen gå tidligt ned. Fem måneder om året vil vi ikke have sol fra middag, siger Karsten Hansen om udsigten til det nye lager.

I sidste måned lagde Jysk så et tilbud på bordet til naboerne. 1,35 mio. kroner får de – et sted mellem 100.000 og 5000 kroner til hver husstand – som kompensation for det tab i ejendomsværdien, som husejerne kan forvente med det nye højlager.

”Ja tak”

Og naboerne har nu givet deres svar til Jysk: Et ”ja tak” til pengene. Karsten Mønster Hansen får omkring en halv million kroner. På trods er han dog ikke jublende lykkelig, men han har accepteret situationen.

- Det er da rart nok at få pengene, men vi havde da helst været det foruden. Vi får jo sådan set en form for kompensation for byggeriet, og det er jo det, vi også er gået efter, siger han til TV SYD.

Hos Jysk ser man på den økonomiske kompensation som en god løsning for alle parter.

- Vores interesse har jo hele tiden været, at vi fik løst det her på en måde, som både naboerne er glade for, og som vi er glade for, fordi vi mener i sidste ende at et godt naboskab, det er jo i alles interesse både her og i alle mulige andre sammenhænge, så det er vi rigtig glade for, siger Rune Jungberg Pedersen, der er kommunikationsdirektør i Jysk.

Trætte af kampen

De fem naboer har i et år protesteret over byggeplanerne. De mener, bygningen er for stor, og at den bliver for dominerende for området. Den holdning har naboerne fortsat, men de er blevet trætte af at kæmpe med sengetøjsgiganten.

- Når det først er fastlagt, hvor den skal ligge henne, så bliver det der, og så kan vi andre jo bare stå stille og roligt og se til, siger Karsten Hansen.

Jysk mener dog ikke, de har tvunget naboerne til noget.

- Vi har betalt naboerne, fordi vi anerkender fuldt ud, at det kan have en negativ påvirkning på værdien af deres ejendom, at vi bygger det her lager, og derfor synes vi sådan set, det er helt rimeligt, at man får en erstatning, fortæller Rune Jungberg Pedersen.

Ingen klager

For at modtage kompensationen har Karsten Mønster Hansen og de andre naboer skrevet under på, at de ikke vil klage mere over byggeplanerne - en løsning, som han håber, han ikke kommer til at fortryde.

- Nu går vi bare og venter på, at de skal begynde at bygge derovre, og så må vi jo bare vænne os til det, siger Karsten Hansen.

Jysk regner med at byggeriet af det nye højlager begynder allerede til august.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden