Nebel-grisen reddet

Efter en times hektisk debat blev Nebel-grisen reddet på regionsrådets møde i Vejle mandag. Et flertal besluttede at bevare togdriften.

Over 6000 borgere har skrevet under på, at de mener, at Vestbanen bør bevares.

Stor glæde

Og glæden i delegationen var stor, da den overraskende afgørelse var en realitet.

Forslaget blev vedtaget med stemmerne fra Socialdemokratiet, SF og tre ud af fire fra Dansk Folkeparti. En enkelt socialdemokrat - Carl Erik Jensen - stemte imod ændringsforslaget.

Valgkamp

- Der var valgkamp i luften, rapporterer TV SYDs medarbejder. Det var helt klart, at S og SF profilerede sig - sammen med tre af DFs medlemmer. Derimod forsøgte Venstre og Konservative at optræde som "økonomisk ansvarlige".

Meget dyrere

Det vil koste flere buslinier livet, at togdriften bevares. derfor lød indstillingen fra under-udvalget på at nedlægge togdriften efter snart 100 år.

Skal nedlægge seks-otte baner

Tal fra Aalborg universitet viser, at der koster op til 2 kr. og 13 øre, at køre en kilometer med en lokalbane, mens det koster 50 øre at køre en kilometer i bus.

- Hvis vi bevarer Vestbanen skal vi nedlægge seks til otte busruter, siger økonomidirektør i regionen Mikkel Hemmingsen til Jyllandsposten.

Kørte med materiale til bunkere

Vestbanen har eksisteret i snart 100 år. Under 2. Verdenskrig blev banen bl.a. brugt til at køre materialer til de mange bunkere, som tyskerne befæstede vestktysten med.