Ny badeanstalt ved Kolding Fjord

Borgerne i Kolding kan se frem til en moderne badeanstalt ved Kolding Fjord. Det sker efter at projektet er blevet udvalgt som en af vinderne i DRs konkurrence Byg det op.

Det er Kim Toft-Andersen, der er idémanden bag den nye badeanstalt

- Det er helt fantastisk, og jeg er helt overvældet. For en uge siden, var der ingen der kendte til projektet, og nu bakker hele Kolding os op. Dette projekt vil samle alle. Det kan bruges af alle, også dem, der besøger Kolding, siger Kim Toft-Andersen.

Tanken er at opføre et hus for enden af en badebro i Strandhuse, som skal udgøre en inspirerende ramme for vinterbaderne, naturskolen, spejderne, roklubben og andre borgere i alle aldre, der har lyst til at deltage i de forskelligartede kulturelle arrangementer.

Badeanstalt-projektet får som vinder af konkurrencen stillet en arkitekt til rådighed, som skal give badeanstalten form. Der bliver desuden stillet en byggerådgiver til rådighed og økonomisk støtte på op til 1,5 millioner. Kolding Kommune har tidligere tilkendegivet, at man ønsker at bakke vinderforslaget op økonomisk. Den støtte skal nu vedtages politisk, men der er fuld opbakning.

Borgmester Jørn Pedersen (V) glæder sig over, at forslaget fra Kolding har vundet konkurrencen.

Den nye badeanstalt skal stå færdig allerede i slutningen af september 2013.