TV der bevæger dig

Ny lægemangel: 1300 borgere mister deres praktiserende læge

Esbjerg kæmper med lægemangel. Foto: Michael Nielsen

Endnu en praktiserende læge stopper i Esbjerg. Det betyder, at rigtig mange esbjergensere skal ud og finde en ny læge fra 1. oktober.

Esbjerg har gennem længere tid kæmpet med mangel på praktiserende læger, og nu blusser problemet så op igen, efter at en af byens praktiserende læger har valgt at stoppe.

-Det er noget bekymrende og det er da en overraskelse, at endnu en læge stopper og at vi står med en udfordring, hvor 1300 borgere skal finde en ny læge, siger Henrik Ravn, der er formand for Sundhed- og Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune til TV SYD.

For selvom det er en opgave for Region Syddanmark at løse problemet med lægemangel i bl.a. Esbjerg, så er det rigtig skidt nyt for Esbjerg Kommune, der gerne vil tiltrække flere indbyggere til kommunen.

-Jeg forstår det ikke, vi er jo en by, som har alle storby faciliteter og et moderne akutsygehus, så der er virkelig noget at komme efter for læger. Vi tilbyder også at være med til at skaffe bolig og til at finde arbejde til ægtefæller, siger Henrik Ravn.

Også hos esbjergenserne på gaden vækker endnu et lægestop bekymring.

-Det er noget træls noget og lægerne er jo optaget alle sammen, du kan jo ikke komme ind, hvis du mangler en læge, siger pensionist Anne Lise Rasmussen til TV SYD.

-Min søn har en kæreste, hun kan ikke få en læge i Esbjerg, derfor er hun nødt til at køre til Ribe, hvis hun skal til praktiserende læge, siger Hans Christensen til TV SYD.

Region Syddanmark åbnede i april måned en regionsklinik i Hjerting for at afhjælpe lægemanglen i Esbjerg.

Her er der foreløbig  tilknyttet 560 patienter.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden