Ny mand på vej i spidsen for Slesvig-Holsten

Vores sydlige nabo, delstaten Slesvig-Holsten, får snart en ny regeringschef. Den nuværende ministerpræsident, Peter Harry Carstensen, fra det konservative parti CDU, som har bestridt posten siden 2005, har meddelt, at  han ikke genopstiller ved næste parlamentsvalg, oplyser netavisen nordschleswiger.dk.

Valget skal finde sted før oktober 2011.
Den 63-årige Carstensen er fratrådt som partiformand, og denne post er nu overtaget af CDU's gruppeformand i den slesvig-holstenske landdag, den  39-årige Christian von Boetticher. Derfor anses det som sikkert, at von Boetticher også bliver partiets spidskandidat ved næste valg.

I øjeblikket peger vælgerne dog i retning af en socialdemokratisk SPD-regering.

I dansk modvind

Peter Harry Carstensen har gjort en stor indsats for samarbejdet med Danmark, ikke  mindst med Region Syddanmark, men i den sidste tid har der også fra  den danske regering og fra Folketingets partier været stor utilfredshed med  hans beslutning om af sparehensyn at nedskære tilskuddene til det danske  mindretals skolevæsen i Sydslesvig.

Hidtil har den slesvig-holstenske ministerpræsident trods mange protester både fra syd og nord for grænsen dog endnu ikke villet opgive sine spareforslag.