TV der bevæger dig

Ny plan vil beskytte naturen

Marsk og moser, bakker og ådale, heder og søer. Naturen i det syd- og sønderjyske har noget at byde på, og med den nye plan for Danmarks natur, der bliver offentliggjort i dag, skal de varierede og folkekære landskaber beskyttes og udvikles bedre.

I dag er Naturplan Danmark blevet en realitet, og det glæder Danmarks Naturfredningsforening, der længe har presset på for en helhedsorienteret indsats for at bevare og styrke naturen.

- Vi har en smuk og varieret natur i det syd- og sønderjyske med bakket morænelandskab mod øst og stemningsfyldt marskland i vest. Det er enestående kvaliteter, som vi gerne vil værne om, og derfor er vi positive over for Naturplan Danmark, siger samrådsformand for Danmarks Naturfredningsforening i Syd- og Sønderjylland Birger Marcussen.

I Syd- og Sønderjylland ser Danmarks Naturfredningsforening blandt andet en mulighed for at få styrket naturværdierne ved blandt andet at knytte Vidå-systemet sammen med den østlige del af landet.

- Det kan vi for eksempel gøre ved at hæve vandstanden i Ulvemosen ved Tinglev eller lade naturen strømme frem via ådalene omkring Gram Å og Nørre Å, foreslår Birger Magnussen fra Danmarks Naturfredningsforening.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden