Ny rute til Litauen fra Billund

Fra den 16. juni og frem til den 1. september kan danskerne tre gange om ugen flyve direkte til Vilnius i Litauen. Det er resultatet af den aftale, som Billund Lufthavn netop har indgået med flyselskabet Air Lituanica.

Med sin østlige retning supplerer ruten lufthavnens daglige afgange til Riga og Budapest.

- Den nye rute er i tråd med vores ambition om at styrke netværket til Central- og Østeuropa. Derfor er vi særdeles glade for, at Air Lituanica hele sommeren tilbyder vestdanskerne tre ugentlige flyvninger til Vilnius, fortæller Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn.

Med den nye rute bliver dermed muligt for danskerne at komme billigt på weekendtur til Litauen, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

- Der er et stort marked for at sende danskere på ferie i Østeuropa men også i forhold til at trække østeuropæiske turister til Danmark. Derfor håber vi, at det nye samarbejde bliver en succes og på sigt åbner op for endnu flere afgange, siger Jesper Klausholm.

Udover at flyve danskere på sommerferie i Vilnius betyder den nye rute, at mange herboende litauere nemt kan komme hjem og besøge familien.

- Der bor 6.000 litauere i Vestdanmark, og vi er sikre på, at mange af dem vil sætte pris på, at de kan flyve direkte fra Billund og hjem til familien, siger Jesper Klausholm.