OL-stjerne skal skabe sundere SOSU-studerende

Social- og Sundhedsskolen i Vejle har startet et nyt sundhedsprojekt med tidligere håndboldspiller Anne Dorthe Tanderup. Resultatet skal give sundere og bedre studerende.

10 studerende på Social- og Sundhedsskolen i Vejle skal til at skifte usunde madvaner ud med salat og kål.

Eleverne deltager i projektet #sundsammen, hvor de gennem det næste halve år arbejder på at ændre livsstil hvad angår kost, motion, stresshåndtering og søvnmønstre. En af deltagerne, Sofie Hjort-Hansen, har forsøgt at ændre livsstil før – men uden held.

- Jeg håber på at få en større viden om sundhed. Så jeg kan lære at ændre nogle vaner, som gør, at jeg bliver sundere. Samtidig kan jeg hjælpe de borgere, som jeg kommer ud til i mit arbejde, med at blive klogere og vejlede dem i sundhed, siger Sofie Hjort-Hansen, der kommer fra Vejle.

Hun og de andre deltagere bliver vejledt af den tidligere OL-medaljevinder og håndboldspiller, Anne Dorthe Tanderup, der er uddannet kostvejleder. Hun ønsker, at deltagerne sætter sig mål og ved, hvad de gerne vil opnå.

quote

Forventningerne er, at vi skal hjælpe dem med en livsstilændring. De skal lære og forstå, hvad sundhed er, og hvad sundhed kan gøre.

Anne Dorthe Tanderup, tovholder på #sundsammen

- Forventningerne er, at vi skal hjælpe dem med en livsstilændring. De skal lære og forstå, hvad sundhed er, hvad sundhed kan gøre, og hvordan de lærer at inspirere sig selv, familien og borgerne, som de skal ud til, når de er færdige med uddannelsen, siger Anne Dorthe Tanderup til TV SYD.

Sundere elever, bedre medarbejdere
Sidste år blev Social- og Sundhedsskolen i Vejle sundhedscertificeret, men nu vil skolen være endnu sundere.

Derfor er skolen med i projektet som et forsøg på at gøre eleverne sundere, så de højere grad kan styrke deres faglige og fysiske kompetencer på arbejdsmarkedet.

- Det er vigtigt, at man ved noget om sundhed selv, så man kan videregive det til borgere, klienter og patienter. Det er vigtigt, at man arbejder med sin egen krop, og jeg tror på, at det giver år til livet – men også år til arbejdslivet, siger Hanne Helleshøj, direktør for Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle og Horsens. 

Samtidig kan mere motion være med til at forbedre deltagernes velvære og overskud, mener direktøren. Sofie Hjort-Hansen håber, at det bliver tilfældet for hende.

quote

Jeg vil gerne tænke mere sundt. Jeg vil gerne blive mere aktiv. Måske tabe et par kilo.

Sofie Hjort-Hansen, deltager i #sundsammen, Vejle 

- Jeg vil gerne tænke mere sundt. Jeg vil gerne blive mere aktiv og måske tabe et par kilo. Men det er ikke mit vigtigste mål. Jeg håber, at jeg får mere energi og mere overskud i hverdagene, siger hun.  

”Det kan lave glade mennesker”
Fra i dag og seks måneder frem skal projektet i fællesskab løfte eleverne. Ifølge Anne Dorthe Tanderup er noget af det vigtigste, at eleverne sætter mål. Hun har selv sat et mål for resultatet efter det halve år.  

- Det her kan lave glade mennesker. Om 6 måneder, når vi har afslutning her, så sidder der nogle super glade piger, som har nået deres målsætninger. Det kan være, at de har tabt sig. Det kan være, at de er blevet bedre til at fokusere og har fået mere overskud, siger Anne Dorthe Tanderup.