TV der bevæger dig

Oplev Vadehavet via mobiltelefon

En række små film om Vadehavet kan hentes ned på mobiltelefonen.

Kun ungersvendene her kunne få teknikken til at virke ved premieren.

1 af 2

Nu kan mobiltelefonen også bruges til at opleve naturen. Et forsøg blev i dag indledt i Nationalpark Vadehavet, hvor turister kan hente små film om kulturen og naturen på mobilen.

Nu er mobil-dækningen ikke imponerende i vadehavs-området. Men den nye service bruger ikke mobilnettet. Derimod overføres informationerne via teknikken, som kaldes bluetooth. Det er gratis.

Test-område

02:11 Luk video

De små film kan så kun hentes ind på telefonen fem steder: Hovedengen, Ribe, Mandø Ebbevej, Ribe Kammersluse., Nr. Farup Klæggrav og Vadehavscentret i Vester Vedsted.

Freddie H. Madsen (DF), formand for teknik- og forsyningsudvalget i Esbjerg Kommune, markerede forsøgsprojektet ved Vadehavscentret. Vadehavet er testområde for projektet "Put Danmark i lommen".

Foruden Vadehavet er der tre andre testområder: Guldborgsund, Præstø Fjord og Naturpark Åmosen i Vestsjælland.

Teknikken drillede

Dagens premiere gik dog ikke ubetinet godt. Teknikken drillede - undtagen for to ungersvende, som kunne få teknikken til at virke på deres mobiler.

Informationen gives i nogle korte film på et minuts varighed. Emnerne kan f.eks. være historien om, hvordan Ribe fik sit navn, historien om stormfloder eller om vinderens fugleliv i marsk og vade.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu