TV der bevæger dig

Par sælger gods til 130 mio. kr., men ønsker at blive boende

02:04

Står du med 130 millioner, som du ikke ved, hvad du skal bruge til? Så kan du nu blive godsejer. Video: Finn Grahndin, TV SYD.

Nørholm Gods er til salg for 130 millioner.

1 af 2

Et af de få vestjyske godser, Nørholm Gods i Sig ved Varde, er nu udbudt til salg. Der er tale om et generationsskifte, understreger godsejerparret.

Godset havde stort set været ubrugt af den tidligere ejer i 50 år, da Karl Kristian Nielsen og hans hustru Martha Braüner Nielsen flyttede ind i 1979, så der var lidt af tage fat på.

Nu ønsker parret at sælge Nørholm Gods. Eller mere teknisk: Nørholm Gods A/S. Pris 130 mio. kr. Men så er der også en hel del med i prisen: 818 hektar jord. En hovedbygning fra 1776 på 1145 kvadratmeter. En vandmølle. Ni udlejningsejendomme. Et hotel i Sig. Og en helt usædvanlig samling af vægfliser, som hovedbygningen er beklædt med.

Dertil kommer godsets historie, der kan føres helt tilbage til Dronning Margrethe den 1.'s tid: År 1390.

Faldefærdigt? Slet ikke. Godset er vedligeholdt gennem et samarbejde med Kulturarvsstyrelsen. De sidste 12 år har godsejerparret investeret 35 mio. kr. i stedet.

- Vi har hele tiden ønsket at bevare det oprindelige, så meget vi kunne, fortæller Karl Kristian Nielsen.   

Men nu synes de to, at tiden er kommet til at sælge. Han er 77 år. Hun er lige fyldt 70 år.

- Vi er gamle nok, understreger Karl Kristian Nielsen med et smil.

Parret er glade for både godset og omegnen. De har et ønske om at få lov til at blive - som lejere. Hvis det kan lade sig gøre.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden