TV der bevæger dig

Se med live: 6.700 efterskoleelever opfører kæmpe show

02:47

Efterskolernes show øves ved Landsstævne 2017. Hør efterskoleelever og leder fortælle om opvisningen. Video: Tina Tjørner, TV Øst

I år er der tilmeldt 6700 efterskoleelever fra 61 efterskoler til landsstævnet, og de er allerede igang med aktiviteterne. Her øves der på Aalborg Stadion til det store opvisningsshow med 6700 deltagere, der finder sted 2 gange under landsstævnet. Der øves i store hold på flere tusinde elever, her en stituation fra træningen onsdag formiddag. Foto: Henning Bagger, Scanpix Denmark

1 af 2

Efterskoleelever fra 61 forskellige skoler fremviser lørdag deres show. På TV SYD kan du følge med live

I samarbejde med TV2 Nord

Det er kun lidt over en uge siden mange tusinde efterskolelever gennemvædet af tårer stod og omfavnede hinanden og sagde farvel efter et efterskoleophold. Til landsstævnet får de nu lov at optræde sammen nogle sidste gange, Men denne gang bliver det en opvisning, der i den grad kræver, de holder tungen lige i munden. De er nemlig intet mindre end 6.700 elever, der på samme tid skal deltage i ét kæmpe show. 

Og det er noget af en opgave at koordinere et show med 6.700 efterskoleelever. Projektleder Lars Bak Larsen har brugt to år på at koordinere programmet, hvor elever fra 61 efterskoler skal blive enige om at få alting til at spille.

For at understrege, at årets landsstævne finder sted i Aalborg, vil showet indeholde ét særligt kendetegn. 

- Vi har integreret nogle mågelyde i vores show, som er ret kendetegnende for Aalborg, så vi har ladet os inspirere os en lille smule af det, Aalborg kan, og det, Aalborg består af, så man kan se, det er en del af showet, siger Lars Bak Larsen.

Showet skal vises i alt tre gange under DGI landstævnet i Aalborg. Første gang var fredag aften, og nu venter to opvisninger lørdag. Det første - klokken 16 - kan du se live på TV SYD enten i dit fjernsyn eller ved at følge linket her, hvor vi klokken 16 blænder op for live-showet: Se 6.700 efterskoleelever fremvise kæmpe show. 

Showet varer en time og 30 minutter. Det tredje og sidste show finder sted lørdag aften klokken 20. 

I samarbejde med TV2 Nord
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden