TV der bevæger dig

Patienter skal være med i behandlingen

02:13

Patienterne i Horsens er selv med til at beskrive deres behov for behandling.

1 af 2

Patienter skal deltage aktivt i deres egen behandling. Sådan lyder de nye toner fra sygehusene, og på Ortopædkirurgisk Afdeling i Horsens skal patienterne nu være med til at skrive deres egne indlæggelsespapirer.

Hidtil er patienterne kommet til en indlæggelsessamtale. I stedet skal de ud fra en række fast formulerede spørgsmål skriftligt beskrive deres tilstand og behov for behandling.

- Når vi går rundt på hospitalet som fagprofessionelle, tænker vi ofte, at vi ved jo bedst, fordi vi ved så meget om hvad patienterne kan fejle.Vi kan hurtigt opremse de behov den pågældende patient har, siger oversygeplejerske Kate Gram-Hansen og tilføjer:

- Men i virkeligheden er det måske ikke de behov, patienten reelt har. Den nye metode skal være medvirkende til at gøre os klogere på hver enkelt patient, så vi sikrer en bedre behandlingskvalitet.

Ortopædkirurgisk Afdeling oplever en stor interesse fra de pårørende, der involverer sig og er behjælpelige i samarbejdet med hospitalet.

- De pårørende er ikke bare med som tilskuere, men tager aktiv del i behandlingsforløbet, når patienten har svært ved det, fortæller plejepersonalet.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu