Politiet: Pas på motorvejssvindlere

Sydøstjyllands Politi har i løbet af formiddagen forsøgt at fange en gruppe motorvejssvindlere, der har slået ring om Kolding lørdag.

Rådet til billister, der skulle støde ind i svindlerne er enkelt: Lad ikke dit gode hjerte løbe af med dig, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Lars Grønlund lørdag til TV SYD.

Svindlerne kører i en Audi A8 og en sølvfarvet Mercedes, og forsøger at standse billister på tankstationer eller ved til- og frakørsler til motorvejen. Politiet fortæller at svindlerne gerne finder på sørgelige historier om at være løbet tør for benzin, eller de forsøger at prakke folk smykker på.

I løbet af lørdag har de huseret på rastepladser rundt omkring Kolding. Senest har politiet fået meldinger om, at de befinder sig på en Q8 tankstation ved Harte på Esbjergmotorvejen.

-Men de flytter sig hurtigt omkring så når vi kommer frem, er de allerede videre, fortæller vagtchef Lars Grønlund.

 Politiet vil ikke indlede farlige biljagter efter svindlerne. I stedet håber de, folk vil tænke sig om.

-  Den bedste måde at stoppe dem på, er hvis folk lader være med at give dem penge, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Lars Grønlund til TV SYD.

Svindlerne er udenlandske og bilerne har ofte fx rumænske nummerplader.

- Det er meget sæsonbetinget, fortæller Lars Grønlund,  der forventer at politiet vil se en del mere til motorvejssvindlere i de kommende måneder.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.