Prins Henriks bøger revet væk

Prins Henrik havde doneret to bøger, og de var blandt de første, der blev solgt, da Cafe-Butikken i Vejle i dag holdt et usædvanligt bogsalg. 40 forfattere havde støttet med signerede bøger.

Cafe-butikken i Vejle er et sted, hvor psykisk sårbare mennesker driver en butik og en cafe. Normalt er det mest brugskunst, der sælges, men mandag var det nogle særlige varer, der var på hylderne.

Butikkens støtteforening havde fået ideen til at bede en række danske

og udenlandske forfattere om at skænke en signeret bog til udsalget.

- Og vi er overrasket over interessen, siger formanden for støtteforeningen, Dorte Nielsen, til TV SYD.

Fint initiativ

Foruden to eksemplarer fra Prins Henrik var der f.eks. en signeret digtsamling af Benny Andersen, bøger af Poul Nyrup Rasmussen, Sara Blædel, Erik Clausen, Ghita Nørby, Troels Kløvedahl og Helle Stangerup.

Sidstnævnte har rost initiativet i et medfølgende brev:

- Det er dog et sjældent fint initiativ, og jeg har straks bedt forlaget sende min sidste bog, " bag skodderne". Det er en erindringsbog, der også omhandler en del sygdom, blot kun af fysisk karakter. Held og lykke med jeres projekt, måtte det komme mange til gavn.

Som varmt brød

Overskuddet fra salget går til de pyskisk sårbare, som ånder og lever for butikken. Cafe-butikken er et beskyttelsesprojekt under Vejle Kommune.

Og de signerede bøger gik som varmt brød på førstedagen.

Men der er enkelte eksemplarer tilbage.