Region: regeringen bør hjælpe med medicin-regning

Region Syddanmarks udgifter til ny dyr medicin stiger mere end forventet i 2015. Derfor vil regionen nu have regeringen til at hjælpe med økonomien.

Udgifterne til ny dyr medicin ? både på de syddanske sygehuse og hos de praktiserende læger ? stiger langt mere end forudsagt i økonomiaftalen for 2015. Det betyder, at Region Syddanmark kommer til at mangle finansiering for omkring 200 mio. kr. i 2015. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

En mindre del af de manglende penge er allerede fundet i kraft af det sparekatalog på 120 mio. kr., som regionsrådet vedtog sammen med regionens budget for 2015.

Men der mangler stadig penge i kassen. Derfor har Region Syddanmarks forretningsudvalg onsdag drøftet de økonomiske udfordringer, og har nu besluttet at gå i dialog med regeringen.

- Udgifterne til ny dyr medicin er steget meget mere end regeringen forudså, da vi indgik økonomiaftalen sidste sommer. Det vil vi gå i dialog med regeringen om her i foråret. Hvis vi skal have mulighed for at overholde økonomiaftalen, kan jeg ikke forestille mig andet end, at regeringen er lydhør, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Ifølge regionsrådsformanden kunne en løsning være, at regionen får mulighed for at bruge nogle af de penge, som regeringen afsatte i finansloven til sundhedsområdet. En anden mulighed, han nævner, er, at finde en løsning, når regeringen og regionsrådet mødes til økonomiforhandlinger om næste års økonomi.

Regionsrådet i Region Syddanmark vil tage en bredere drøftelse af regionens økonomiske udfordringer på et budgetseminar den 10. marts 2015.