Regionen dropper Udvalget for dansk-tysk samarbejde

I tirsdags blev det besluttet, at Udvalget for dansk-tysk samarbejde skal nedlægges. I stedet skal et andet udvalg overtage opgaverne. Det er den helt forkerte vej at gå, mener Gösta Toft fra Slesvigsk Parti.

Udvalget for dansk-tysk samarbejde bliver nu nedlagt i Region Syddanmark. Det besluttede et flertal i tirsdags. Fremover vil opgaverne blive varetaget af Udvalget for regional udvikling.

Flere politikere frygter, at det kan gå ud over samarbejde med naboen mod syd.

- Det betyder, at der er mindre bevågenhed blandt det dansk-tyske samarbejde. Det er uforståeligt, fordi der ligger et så stort udviklingspotentiale, siger Gösta Toft, Slesvigsk Parti, Aabenraa.

Udvalget blev etableret for fire år siden for at styrke samarbejdet mellem Danmark og Tyskland, blandt andet indenfor sundhed, arbejdsmarked og forskning. Nu ryger opgaverne over til Udvalget for regional udvikling, for at skabe flere sammenhængende opgaver.

quote

Det er rigtig ærgerligt, at vi nedlægger et udvalg, der burde have større fokus. Det er den helt forkerte vej at gå.

Gösta Toft, Slesvigsk Parti, Aabenraa

Hans-Philip Tietje er formand for udvalget, der forsvinder til 1. januar. Han er ikke direkte imod beslutningen, men han er bekymret for det signal, det sender.

- Det kunne godt være et skidt signal at sende i forhold til vores tyske partnere. Jeg er en smule bekymret for, om der kan holdes fokus på det grænseoverskridende arbejde, siger Hans-Philip Tietje, formand, Udvalget for dansk-tysk samarbejde.

Ifølge regionsrådsformanden Stephanie Lose, så kommer den nye struktur ikke til at ændre noget. Hun fortæller, at det er et valg der er truffet, for at sikre en samlet bedre opgaveløsning.

- Det er vigtig for mig at understrege, at det her på ingen måde er at mindske fokus på det grænseoverskridende samarbejde. Det får en fast bestanddel i udvalget for regional udvikling. Forskellen er, at medlemmerne også vil have andre opgaver, og jeg tænker, at der kommer til at være medlemmer, der har ekstra meget fokus på det, siger Stephanie Lose, regionrådsformand, Regions Syddanmark.

Gösta Toft er dog ikke helt overbevist.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi nedlægger et udvalg, der burde have større fokus. Det er den helt forkerte vej at gå.