TV der bevæger dig

S-forslag: Sygeplejersker skal aflaste praktiserende læger

01:57

Hør socialdemokraternes sundhedsordfører forklare hvad han mener med forslaget.

Sygeplejersker kan aflaste praktiserende læger, mener Socialdemokratiets sundhedsordfører.

1 af 2

Esbjerg og flere mindre byer i Syd- og Sønderjylland trues af mangel på praktiserende læger. Sygeplejersker kan aflaste praktiserende læger, mener Socialdemokratiets sundhedsordfører.

Socialdemokraterne foreslår at lave en ny specialuddannelse for sygeplejersker, der kan gøre dem i stand til at aflaste de praktiserende læger. Uddannelsen skal fungere på samme måde som uddannelserne til intensivsygeplejerske, sundhedsplejerske og anæstesi-sygeplejerske.

Dermed kan de praktiserende læger aflastes og bruge deres tid bedre på de alvorligt syge patienter, så de praktiserende læger kan tage flere patienter ind i deres klinikker.

Praktiserende læge i Kolding Anne-Mette Rotwitt synes, at Socialdemokraternes forslag er en dårlig ide.

- Sygeplejersker er gode til mange ting. For eksempel folk med kroniske sygdomme. Men de har en helt anden uddannelse end læger.Jeg synes, at læger bør varetage mange opgaver selv. Og så kan vi jo selv uddanne sygeplejerskerne, siger  Anne-Mette Rotwitt til TV SYD.

Hør i klippet øverst i artiklen hvad det er, Socialdemokraternes sundhedsordfører, FLemming Møller Mortensen, mener med forslaget, og se i øvrigt mere om sagen i TV SYD mandag aften.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden