S størst i Horsens. DF størst i Hedensted

I Horsens er Socialdemokratiet efter valget torsdag det største parti, mens Dansk Folkeparti fik flest stemmer i det ellers så Venstre-trofaste Hedensted.

Socialdemokraterne er stadig det parti, som flest vælgere i Horsens-kredsen sætter kryds ved.

26,7 pct. af stemmerne i Horsens gik til Socialdemokraterne og det er en lille stigning på 0,5 procent i forhold til folketingsvalget i 2011. Det betyder genvalg af Henrik Dam Kristensen.

Også i Horsens fik Dansk Folkeparti stor fremgang og fik 24,9 pct. af stemmerne. Det er en fremgang på 11,7 procent i forhold til valget i 2011 og sikkert genvalg til Hans Kristian Skibby.

Venstre i Horsens-kredsen oplevede tilbagegang og fik kun 18,4 pct. af stemmerne ? og dermed næppe genvalg til Fatma Øktem.

Ligesom i resten af landet er Dansk Folkeparti gået voldomt frem i Hedensted Kommune, hvor partiet næsten har fordoblet stemmetallet.

Samtidig er Venstre reduceret til under en fjerdedel af stemmerne - og det gør DF til kommunens største parti.

Hedensted er ellers traditionelt en meget stærk Venstre-kommune, og partiet fik ved seneste byrådsvalg næsten halvdelen af stemmerne.

DF har fået i alt 30,3 pct. af stemmerne mod Venstres 24,2. Alligevel må Troels Lund Poulsen betragtes som genvalgt til Folketinget for Venstre i Hedensted-kredsen.

Socialdemokraterne fik generelt et flot valg i Østjyllands Storkreds, som Horsens og Hedensted hører til, og hvor næsten hver tredje person stemte på partiet. Det gode valg til Socialdemokraterne udløser syv mandater ? og dermed sandsynligvis også valg til Daniel Toft Jakobsen, byrådsmedlem i Hedensted og opstillet i Favrskov-kredsen nordvest for Aarhus.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.