TV der bevæger dig

Se video: Kommunen ligger i campingvogn

02:37

Mange mødte op for at få råd til at gøre deres sommerhuse lovlige. Foto: Claes Adel

1 af 2

Syv ud af ti sommerhuse i Binderup Strand er ulovlige. Derfor sidder der sagsbehandlere på stranden, som er klar til at hjælpe de mange sommerhusejere.

Er du sommerhusejer, så er det måske en god idé at tjekke, om dit sommerhus nu også er helt lovligt. Syv ud af ti sommerhuse i Binderup Strand ved Kolding er nemlig ulovlige. Det kan for eksempel være i form af brandsikring eller bygninger, som ikke er opgivet korrekt i BBR-registret. Derfor sidder kommunens sagsbehandlere lige nu i en campingvogn på stranden - klar til at hjælpe med nye ansøgnigner eller svar på spørgsmål.

For man behøver nødvendigvis ikke, at rive hele brændeskuret ned. Mange af sagerne kan klares med en ny ansøgning til kommunen.

Kommunen understreger, at indsatsen for at bringe orden i de ulovlige forhold ikke blot handler om regler og paragraffer, men først og fremmest skal sikre ordentlige forhold for beboerne i området. Hvis udhuse og tilbygninger står for tæt på skel, kan det i sidste ende blive et spørgsmål om liv eller død, hvis der opstår brand i et hus. Derfor er det vigtigt, at ejerne får styr på deres sommerhuse.

00:49 Luk video

Finn Pedersen er en af dem, som har sommerhus i Binderup Strand. Se hvad han fik af vide af byggesagsbehandler Tommy Greve.

Varighed: 0:48

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden