TV der bevæger dig

Skal være nemt: Flere køber færdig menu til Mortensaften

01:18

Flere og flere vælger den nemme løsning: At bestille Mortensanden udefra. Video: Michael Nielsen, TV SYD

Mange bestiller Mortensand udefra. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

Mange unge ved ikke, hvordan man steger en and. Så flere og flere vælger den nemme løsning: At bestille Mortensanden udefra.

Spisegaarden i Løsning ved Hedensted har torsdag eftermiddag udleveret 400 menuer til Mortensaften – og har i løbet af dagen  sagt nej til mindst 200…

- Det er første år, vi prøver det, fortæller indehaver Bo Bonde Wulff på Spisegaarden til TV SYD.  De fleste bestillinger er kommet i løbet af de sidste 48 timer – og i dag har vi måttet sige nej til op mod 200.

- Nogen bliver overrasket , når de ser på Facebook, at det er Mortensaften. Og så vælger de den nemme løsning, når de kommer sent hjem fra arbejde. 

Mange benytter sig af Mortensand take away. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Spisegaarden kører hver fredag med et tilbud, hvor man kan bestille en menu, som bare skal hentes og varmes. Det benytter mellem 200 og 400 sig af hver uge.

- Der er ingen under 30 år, som ved, hvordan man steger en and, siger Bo Bonde Wullf. Så flere og flere vælger den her løsning. Og mange kommer måske også sent hjem fra arbejde.

Se et klip med Bo Bonde Wulff her: 

01:04

- Der er ingen under 30 år, som ved, hvordan man steger en and, siger Bo Bonde Wulff. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Luk video

 

- De fleste bestillinger er kommet i løbet af de sidste 48 timer – og i dag har vi måttet sige nej til op mod 200.

Bo Bonde Wulff, Spisegaarden, Løsning.

Tendensen bekræftes af Kvickly i Haderslev.

- Vi har bestillinger på 150 menuer med Mortensand, fortæller delikatesse-elev Sara Madsen til TV SYD. Og vi har lavet 200 pakker, og de bliver garanteret også solgt.  

Kvickly i Haderslev overvejer, om antallet skal sættes op til næste år. Med 100 eller måske 200?

Kim Nielsen, medindehaver af Koldingvejs Slagter i Vejle, har også været med til at pakke ca. 400 menuer. Det er ca. 50-60 flere end sidste år.

- For 10-15 år solgte vi måske 10 menuer, men salget af nem mad stiger meget i disse år.

Rene Andersen, Kongeåkroen i Foldingbro, sender ca. 100 kuverter ud af kroen i dag. Det er lidt færre end tidligere år.

- Vi har haft tilbuddet i mange år – så nedgangen er naturlig, når der bliver flere om buddet.

Her på siden kan du i dag fortælle, hvordan du holder Mortensaften. Foreløbig viser afstemningen, at næsten halvdelen af os IKKE markerer Mortensaften, mens 14 pct. holder den en anden aften.

Langt de fleste, som holder Mortensaften, spiser and...


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App