SKAT-razzia på grænsen gav millioner

Skattevæsenet skrev regninger på 3,5 millioner kroner ud efter en razzia på den dansk-tyske grænse i weekenden. Dertil kommer bøder på et lignende beløb.

Jagten gjalt bilejere, der kører i udenlandsk indregistrerede biler i Danmark.

- Hvis man som udlænding flytter til Danmark, så skal bilen straks indregistreres i Danmark. Vi har gjort meget for at informere om reglerne, så derfor er jeg lidt rystet over weekendens resultater, siger Gordon N. Steffensen fra SKAT.

To biler beslaglagt

På blot syv timer beslaglagde SKAT to biler, to biler fik klippet nummerpladerne og en bilejer måtte betale registreringsafgiften på stedet for at få lov til at køre. Derudover kommer ni sager, som skal undersøges nærmere.

SKAT konstaterede samtidigt 12 sager om snyd med store befordringsfradrag, to våbensager og 10 gram hash. Under aktionen fangede politiet syv illegale indvandrere.

Kørte hjem uden plader

Og jagten sluttede ikke med aktionen på selve grænsen:

- En af de biler, vi klippede pladerne på, valgte at tage chancen og køre hjem uden plader, da aktionen var slut ved midnatstid. Han havde nok ikke regnet med, at en del af os skulle samme vej, for han blev set på motorvejen og politiet blev tilkaldt. Politiet gav ham på stedet en bøde og tog nøglerne til bilen, fortæller Gordon N. Steffensen, der ydede politiet assistance på motorvejen.

Syv mio. kr. til statskassen

Samlet set har hele weekendens aktioner medført, at 20 biler er blevet beslaglagt, 16 har fået klippet pladerne og 25 skal undersøges nærmere.

Ejerne kan se frem til regninger på registreringsafgift på samlet 3,5 millioner kroner og bøder i samme størrelse.

Derudover har aktionerne afsløret 15 moms- og skattesager, en sag om socialt bedrageri og to eftersøgte personer er blevet anholdt.