- Jeg vil gerne have en ’Henning i presenning´ og en congobajer til at skylle ned med.
Nogen synes måske, er jeg er meget ung og burde være i gang med en uddannelse, men jeg synes, at arbejdslivet passer meget bedre til mig.
De første mange gange Nicoline Hindbo stod bag disken i pølsevognen, fik den bestilling hende til at rynke på næsen.
Lignende bestillinger og udtryk er der mange af, og det er med at have styr på dem, når man er ‘tarmpusher’ og ‘skinkekaptajn’ som 18-årige Nicoline Hindbo.
- Kunderne siger de mærkeligste ting, men jeg har fanget, at congobajeren er en cocio. Den hører jeg mest, for alle skal have en cocio til deres pølser eller hotdogs, fortæller hun.
Arbejdslivet passer bedre
Indtil sommer sidste år var Nicoline i gang med en HF-uddannelse, men bøgerne sagde hende ikke særlig meget, og derfor valgte hun at droppe ud.
Pølsevognen var aldrig en drøm for hende, men det var lysten til at være sin egen chef til gengæld.
Pølsevogns-slang:
Pølsevognen:
Skinkekutter
Tarmbur
Restaurant Fodkold
Pølsemanden:
Skinkekaptajn
Tarmpusher
Fætter Fars
Rød pølse:
Kommunist
Karl Stegger
Død indianer
Pølse i svøb:
Henning i pressenning
Otto Leisner i lædervest
Finger med plaster
Almindelig hotdog:
Charter-brite med badevinger
Død indianer i kano
Eskimo i kajak
Fransk hotdog:
Skinkesøm i spændetrøje
Skaldet franskmand i sovepose
Død rotte i morgenkåbe
Drikkevarer:
Congobajer – Cocio
Glaspik – Cola
- Nogen synes måske, er jeg er meget ung og burde være i gang med en uddannelse, men jeg synes, at arbejdslivet passer meget bedre til mig, fortæller Nicoline.
Som chef i pølsevognen er det Nicolines job at stå for alt lige fra indkøb til vagtplanlægning og så selvfølgelig at holde styr på favoritterne, når stamkunderne kommer ind.
- Det er lidt sjovt, for stamkunderne skal jo helst bare kunne kigge på mig, og så skal jeg vide, hvad de skal have. Ikke spørge, men bare give dem det.
Små friterede kugler af smeltet ost og chili
Ud over at jonglere med ristede løg og syltede agurker har arbejdet i pølsevognen også været et møde med en helt ny kultur for Nicoline.
Mange synes jo, det er noget med dansk kultur med pølsevogne, for de har været her i over 100 år.
- Mange synes jo, det er noget med dansk kultur med pølsevogne, for de har været her i over 100 år. Det er sådan noget danskerne godt kan lide, fortæller hun.
Hun er efterhånden ved at lære den tradition at kende, der hviler over en god gammeldags pølsevogn, men hun har dog tilladt sig at ændre lidt på menukortet.
Det betyder, at man nu kan bestille chili cheese tops, og de små friterede kugler af smeltet ost og chili er hurtigt blevet populære blandt kunderne. Nicoline er dog godt klar over, at man ikke bare kan ændre uhæmmet på maden i en pølsevogn.
- Det er lidt svært, for det skal jo helst være, som det plejer for kunderne. Så vi har ikke lavet det gamle om, men vi har tilføjet noget mere, så der er større udvalg. Vi beholder alt det, som en pølsevogn skal have, fortæller Nicoline.