Skraldefolkene har torsdag fået en skærpet bod i Arbejdsretten

De 37 skraldefolk, som i en uge ikke har tømt skraldespandene i Vejle, er onsdag blevet pålagt en skærpet bod i Arbejdsretten, fordi de har nedlagt arbejdet ved en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

De 37 strejkende skraldefolk, der tømmer skraldespande i Vejle for RenoNorden, har onsdag i arbejdsretten fået pålagt en skærpet bod for den ulovlige arbejdsnedlæggelse.

- Boden er på 65 kroner per person og gælder fra i mandags, hvor de nedlagde arbejdet, fortæller 3Fs John Johansen til TV SYD.

Der er ifølge John Johansen endnu ingen meldinger om, hvornår de 37 skraldefolk vil genoptage arbejdet.

quote

Hvis RenoNorden kræver en fritstilling af de 37 skraldefolk, så bliver de nød til at indklage det for Arbejdsretten, og så skal en højesteretsdommer vurdere sagen. De har ikke Arbejdsrettens ord for, de kan fritstillefolk nu.

John Johansen, 3F, Vejle

- Hvis RenoNorden kræver en fritstilling af de 37 skraldefolk, så bliver de nødt til at indklage det for Arbejdsretten, og så skal en højesteretsdommer vurdere sagen. De har ikke Arbejdsrettens ord for, at de kan fritstillefolk nu, siger John Johansen. 

Den ulovlige arbejdsnedlæggelse har nu varet i en uge, og rammer omkring 50.000 borgere i Vejle Kommune, som ikke har fået tømt deres affaldsspande. Arbejdsnedlæggelserne bunder i utilfredshed over en kollegas afskedigelse. 

TV SYD har prøvet at få en kommentar fra både RenoNorden og tillidsmanden, men det er torsdag aften endnu ikke lykkes.