Socialt udsatte producerer populære julegaver

Gågaden i Kolding har fået en ny butik. Her langer de varer over disken, der er lavet af borgere, der bruger eller bor på kommunens være- og bosteder. Det er blevet en kæmpe succes.

Den midlertidige pop op-butik Vielgut Studio på Jernbanegade 1E i Kolding har nok at se til i julemåneden.

- Vi har rigtig travlt. Der er hele tiden nogen, der gerne vil købe, bestille eller spørge om noget, fortæller butiksleder Huda Salka til TV SYD.

quote

Jeg har noget meningsfyldt at deltage i. Det betyder rigtig meget for mig, fordi det giver struktur i hverdagen.

Lisbeth Hermansen, beboer, Bo og Levestedet Horskær, Vamdrup

Vielgut Studio er en del af et socialøkonomisk projekt. Formålet er at skaffe arbejdspladser til mennesker, der for eksempel på grund af psykiske lidelser har nedsat arbejdsevne. Varerne, der bliver solgt, er lavet af borgere, der bruger eller bor på væresteder og bosteder i Kolding Kommune.

Spændende med kundekontakt

En af dem, der er med til at passe butikken, er Lisbeth Hermansen. Hun har de seneste tre år boet på det psykiatriske bosted Horskær i Vamdrup.

- Det er noget nyt for mig at have kundekontakt. Jeg har en kontoruddannelse og er ikke vant til det. Så det er rigtig spændende at prøve noget nyt, forklarer hun.

Kolding Kommune har været med til at finansiere pop op-butikken, blandt andet fordi den har en målsætning om at sætte fokus på de menneskelige ressourcer.

- De har tit fået at vide, at de ikke er gode nok. Her finder de ud af, at de også er noget værd – og kan lave et godt stykke arbejde. De arbejder på lige vilkår med os andre, fortæller Elsemarie Hansen, der er koordinator på Horskær.

quote

De har tit fået at vide, at de ikke er gode nok. Her finder de ud af, at de også er noget værd – og kan lave et godt stykke arbejde.

Elsemarie Hansen, koordinator, Bo og Levestedet Horskær, Vamdrup

Meningsfyldt hverdag

Syv forskellige bosteder og kommunale væresteder leverer varer til projektet, der skal være med til at give brugerne en følelse af, at de kan mere, end de tror. Det kan Lisbeth Hermansen nikke genkendende til.

- Jeg har noget meningsfyldt at deltage i. Det betyder rigtig meget for mig, fordi det giver struktur i hverdagen, slutter Lisbeth Hermansen.

Planen er, at Vielgut Studio holder åbent frem til den 21. december. Men det er gået så godt, så der er et lille håb om, at det måske ender som en fast butik i Kolding.