TV der bevæger dig

Sommertips: Sådan får du den flotteste græsplæne

01:26

En grøn, tæt og robust græsplæne behøver ikke kun være til golf eller fodbold. Med disse tre vigtige råd, kan du få den flotteste græsplæne

Kigger du også misundeligt over hækken på naboens grønne præmieplæne? Frygt ej. Agronom og græsekspert Henrik Agerskov Romme giver dig her de tre allervigtigste råd til en flot og sund græsplæne.

De tre gode råd:

  • 1. Luft græsset med en vertikalskærer én gang om året. Ved at bruge en vertikalskærer får man fjernet bladrester og mos og sørger for, at nye græsfrø får plads.
 
  • 2. Husk at efterså. Ved at efterså sørger man for, at græsset kan gro tæt, så plænen ikke overtages af mos og ukrudt. Husk at vælge statskontrollerede græssorter, som er mærket med et ”S”. Eftersåning skal gerne foregå i august og september.
 
  • 3. Husk at gøde plænen. Græsplænen skal gerne gødes tre gange om året. Første gang i midten af maj, anden gang ved Sankt Hans og tredje gang i midten af august. De to første gange skal plænen have 2 ½ til 3 kg. gødning pr. 100 kvadratmeter.  Tredje gang 2 kg. pr. 100 kvadratmeter.

Derudover tilføjer Henrik Agerskov Romme, at det ikke er nødvendigt at grave den gamle græsplæne op og starte forfra med at så nyt græs eller købe rullegræs. Med de tre råd og tålmodighed kan ens gamle græsplæne blive flot, tæt og grøn som en ny rullegræsplæne. Se videoen foroven, hvor Henrik Agerskov Romme gennemgår de tre råd.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden