Spejderlejr bliver alligevel til noget

Sønderborg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening har indgået et forlig, der betyder, at Spejdernes Lejr 2017 bliver gennemført.

Danmarks naturfredningsforening anlagde ellers i sidste uge en fredningssag mod Kær Vestermark.

Det er her cirka 40.000 spejdere i 2017 har planlagt en kæmpe spejderlejr.

Men efter et møde i dag mellem Sønderborg kommune og Danmarks Naturfredningsforening har de to parter aftalt, at lejren vil blive gennemført.

- Sønderborg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening er jo helt enige om, at der skal passes godt på det naturskønne område på Kær Vestermark. Og jeg er glad for at man i Danmarks Naturfredningsforening har været åben for og indstillet på dialog, på de møder vi har haft om brugen af området. Nu kan planlægningen af lejren gå videre, og her håber jeg på, at Danmarks Naturfredningsforening med deres store ekspertise vil gå med ind i arbejdet, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen

For Danmarks Naturfredningsforening har det vigtigste været, at området ved Kær Vestermark opretholdes som det unikke stykke natur det er, men også at borgerne får mest mulig glæde af området

- Vi er godt tilfredse med, at vi er nået til enighed med kommunen, og at kommunen vil inddrage Danmarks Naturfredningsforening i planlægningen af Spejdernes Lejr 2017. Jeg er overbevist om, at vi med fælles hjælp kan skabe en ramme som både giver spejderne en fantastisk lejr i naturskønne omgivelser, og samtidig sørger for at Kær Vestermark ikke lider skade i forbindelse med arrangementet, fortæller fredningsleder Birgitte Ingrisch fra Danmarks Naturfredningsforening.