Stoffer haler ind på sprit bag rattet

Bilister med euforiserende stoffer har lagt sig i ”overhalingssporet” og haler ind på antallet af spritbilister på de syd- og sønderjyske veje.

Flere og flere bilister har stoffer i blodet, når de standses af politiet i Syd- og Sønderjylland. Efter at politiet er begyndt at bruge narkometre, overstiger antallet af narkopåvirkede bilister ofte antallet af spirituspåvirkede bilister i politiets døgnrapporter.

quote

Der er en tendens til, at vi efterhånden standser flere bilister, der har euforiserende stoffer i blodet, end vi standser spirituspåvirkede bilister.

Søren Strægaard, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Der er en tendens til, at vi efterhånden standser flere bilister, der har euforiserende stoffer i blodet, end vi standser spirituspåvirkede bilister, siger vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, til TV SYD.

Fredag aften og natten til lørdag er et af eksemplerne på denne tendens. Her standsede politiet fire bilister i Syd- og Sønderjylland, som enten havde euforiserende stoffer i blodet eller i bilen, mens kun én var spirituspåvirket.