TV der bevæger dig

Svært at finde smittemønster: -Som at finde en nål i en høstak

Alle patienter og ansatte på barselsafdelingen på Kolding Sygehus er tirsdag blevet podet for at finde ud af, hvor bakterien kommer fra. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

Det er svært at finde frem til, hvor den særlige type MRSA, der har smittet syv personer på barselsafdelingen på Kolding Sygehus, stammer fra.

Det er noget af et udredningsarbejde, som gynækologisk-obstetrisk afdeling på Kolding Sygehus står over for, efter de har identificeret et MRSA-udbrud på afdelingen. Syv personer er blevet smittet, og 250 patienter, der har været indlagt på sygehuset, skal nu undersøges.

02:02

Overlæge forklarer hvordan de prøver at finde frem til MRSAs smittemønster

Luk video

- Det er lidt som at finde en nål i en høstak. Vi forsøger at identificere nogle mønstre, forklarer Annemette Lykkebo, der er ledende overlæge på afdelingen.

Indtil videre ved de eksempelvis ikke, hvor smitten er startet.

- Den her bakterie overføres fra menneske til menneske, og vi ved ikke om den her bakterie er kommet fra patienter eller fra en af de ansatte, siger Annemette Lykkebo.

De forsøger derfor at identificere mønstre, som kan forklare, hvor smitten stammer fra. Indtil videre har de eksempelvis fundet ud af, at de fire smittede kvinder alle har haft længere ophold på afdelingen, de har alle været opereret, og de har alle fået hjælp til at få amningen etableret.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden