Trekantområdet vinder over Esbjerg

Der sker en masse i Esbjerg. Danmarks femte største by har betydelig erhvervsudvikling. Alligevel ligger Esbjerg i bunden af listen over danske byer, der tiltrækker nye virksomheder. Ejendomsportalen virksomhedslokaler.dk placerer Trekantområdet i toppen af den jyske del af oversigten.

Taastrup, Hillerød og Roskilde er for nye virksomheder de mest populære byer at starte op i. København ligger kun på en syvendeplads på listen, og virksomhederne vælger i stedet at etablere sig i en ring omkring hovedstaden.

25 byer er med

- Virksomheder etablerer sig dér, hvor der er en god kombination af faktorer som lokalepriser, transportmuligheder, parkeringsmuligheder og medarbejder-rekruttering, siger Thomas Barfod fra virksomhedslokaler.dk om undersøgelsen. Det kan være Københavns ulempe og de andre byers fordel, konkluderer han.

Virksomhed.dk har set på de 25 største byer i Danmark. Og undersøgelsen tager højde for forskellene i byernes befolkningsstørrelse, så efterspørgslen efter butikslokaler i de forskellige byer bliver direkte sammenlignelig.

Vejle, Fredericia og Kolding indtager en 8., 11. og 12. plads. I Vejle bliver der således søgt efter cirka 50 procent flere lokaler end i Esbjerg.