Turisterne valfarter til Haderslev Domkirke

Man forbinder måske påsken og julen som de travleste tider i de danske kirker, men det er det ikke i Haderslev. Her betyder sommeren at turisterne flokkes til kirken.

Hver dag mellem 10-17 er det muligt at komme ind indenfor i Haderslev Domkirke. Og det er der mange, der benytter sig af.

- Lige fra morgenstunden af, så vælter det ind. Der er masser af liv i kirken med hollændere, tyskere, svenskere, nordmænd, briter, men også masser af danskere er på besøg, fortæller Henrik Refshauge, der er sognemedhjælper i kirken.

Sidste år lavede kirken et infobord for at kunne modtage de mange gæster. Infobordet betjenes af frivillige, og de har nok at se.

- Det var så stor en succes, at vi nu har udvidet bemandingen med fire damer, der er eminente til at tage sig af vore mange besøgende, fortæller Inge Vognsen, der er en af de tre kirketjenere i Haderslev Domkirke.

I kirken er der blandt andet arrangeret en kirkequiz, som udover dansk også findes på engelsk og tysk. Kirken overvejer nu, om den skal oversættes til flere sprog.